Kočky v Lochkově a Karel IV.

Jak spolu souvisí Kočičí rebelie a Karel IV? Snadno. Obě akce se totiž konaly v jeden den 2.6.2012 a to v těsném časovém sledu. Do Lochkova na Dětský den jsme byli zaslíbení již od ledna a zdravici pro císaře Karla při jeho cestě na Karlštejn děláme již tradičně. Malinký problém vznikl při načasování obou akcí. V Lochově jsme měli začít ve 13,30 a Karel měl do RadotínA přijet ve 14,30. Vzhledem k tomu, že pohádka trvá 30 min. zbylo nám na bourání, naložení, převléknutí do dobových kostýmů a přesun do Radotína rovných třicet minut.
V Lochově naštěstí měli pro naší časovou tíseň pochopení a dovolili nám začít o pár minut dříve. Pohádku jsme zvládli odehrát přesně za půl hodiny. Kulisy a rekvizity jsme nechali na Vladimírovi a Martinovi, ženy se vrhly do kostýmů. Přesně ve dvě hodiny jsme se začali přesouvat do Radotína, kupodivu i místo k zaparkování bylo k dispozici a tak jsme dorazili pod jeviště včas. My ano, ale královský průvod si dovolil mít skluz asi tři čtvrtě hodiny a tak nám vznikla spousta času na taneční vyladění. Škoda, že jsme si tanec jako celek nevyzkoušeli ještě než císař přijel, protože při vystoupení, zachváceni asi trémou jsme popletli co se dalo. Doufáme, že celkový dojem napravil společný, nenáročný tanec s císařem a jeho družinou, který diváci odměnili hojným potleskem. Opět se ukázalo, že připravovat vystoupení na poslední chvíli se téměř vždy vymstí.


Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Monika. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *